A “nagy életmódváltók” – mi a titkuk?

A “nagy életmódváltók” – mi a titkuk?

Légy őszinte: te is imádod az „ilyen volt – ilyen lett” típusú képpárokat, a siker-sztorikat, melyek nagy fogyásokról, ámulatba ejtő megújulásokról szólnak! Szeretnénk a helyükben lenni, átélni az újjászületés élményét, mindannyian az új, megszépült külsőre, formás testre vágyakozunk. Ki ne szeretné hallani a bóközönt: “Wow, gyönyörű menyasszony vagy!” vagy “Hihetetlen, hogy mennyit fogytál!” vagy „Fúú, de jól nézel ki szülés után!”

A Nagy Megújulás nem elérhetetlen, és amint megfogalmazódik bennünk az igény, máris elkezdhetünk dolgozni az ügyön! Csupán verjük ki a fejünkből, hogy a nagy változás hirtelen és látványosan jön létre! Az „előtte”-képtől az „utána”-képig egy hosszabb-rövidebb út vezet el, melynek pillérei a következők:

  1. Tervezés
    Muszáj megtervezni egy kivitelezhető, hatékony MÓDSZERT, mely biztosan célhoz vezet! Kell egy jó edzésterv és egy követhető diéta, tudatosan kiválasztott étrend kiegészítők és vitaminok, melyek tényleg neked valók! Pl. más lesz az edzésterve egy egyetemistának és más egy szoptatós anyukának. Más vitaminok kellenek, ha vas-hiányod van, vagy ha az anyagcseréd renyhe!
  1. Kitartás és türelem
    Minden nap egy lépés, és következetesen kell menetelni! A túlhajtós edzéseket és a koplalást nem tudod sokáig tartani, de ha jó módszert választottál, és azt naponta követed, biztosan célhoz érsz! Ne siettesd a tested, ne állj naponta mérlegre! Csak TUDD, hogy egyre közelebb vagy a célhoz! lehet, hogy kicsit uncsi néha a napi gyalogló edzés, vagy a reggeli vitamin-adagolás, de bizony ezek a monoton lépések vezetnek a sikerhez!
  1. Motiváció
    Nagyon fontos a megfelelő motiváció! Az áhított kilogramm csupán két szám, de ha átgondolod, hogyan ÉRZED magad majd akkor – biztosan nagyobb kedvvel eszed az almád, és futod a köröket! 🙂 Tűzz ki egy időpontot és egy „fílinget” hozzá! Döntsd el, hogy pl. “Most a január 23-ra, a férjem szülinapjára gyúrok, amikor egy kis tánccal szeretném elkápráztatni.” Ha arra gondolsz, mennyire el fog ámulni, és milyen büszke leszel majd magadra, azonnal kedved támad tenni az ügy érdekében! 🙂

Tipp: A megfelelő edzésmódszer, étrend összeállításában, étrend kiegészítő összeválogatásában bátran kérd szakember tanácsát!

Kövesd a blogot, mert hamarosan konkrét gyakorlatsorokat, étrendeket, tanácsokat osztok meg Veled! 🙂
Üdv, Blanka

A képen a gyönyörű Nagy Bettina fitness modellt látjátok, kis motivációként

Hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük